Ekonomi

Dünya ekonomisini korkutan uyarı geldi: Saatler kaldı…

Hükümetler borçlanmak için tahvil veya bono çıkarır. Kısaca, üzerinde itibari fiyatı olan bir kağıdı borç verene belli bir fiyattan satar ve vadesi geldiğinde, üzerinde yazan itibari fiyata ek olarak makul bir ek ödeme karşılığında o kağıdı ondan geri alır. kağıt. Devletler bunu sadece ihtiyaçları karşılamak için değil, aynı zamanda piyasadaki paranın büyüklüğünü kontrol etmek için de yapmaktadır.

Dönüşüm şöyle işliyor: Devlet kağıdı çıkarıyor, satarak borç alıyor, vadesi geldiğinde borcunu ödüyor ve kağıdı geri alıyor.

Ancak devlet bu borcu vadesinde ödeyemez ve geciktirirse buna temerrüt denir.

Burası şu an ABD temerrüde düşme riskiyle karşı karşıya…

ABD EKONOMİSİNDE NELER OLUYOR

Cuma günü Beyaz Saray ve Cumhuriyetçi Kongre müzakerecileri arasında federal hükümetin 31.4 trilyon dolarlık borç tavanının yükseltilmesi konulu ikinci toplantısı, taraflardan herhangi birinin ilerleme kaydetmemesi ve yeni bir toplantı yapılmaması nedeniyle sona erdi.

Hazine Bakanlığı’nın federal hükümetin tüm borçlarını ödeyemeyebileceği konusunda uyardığı 1 Haziran’a iki haftadan az bir süre kala, bu, birkaç saat kesintiye uğrayan zorlu müzakerelerle geçen bir günün ardından geldi. Bu bir varsayılanı tetikleyebilir.

Beyaz Saray, Temsilciler Meclisi’ni kontrol eden Cumhuriyetçiler ile “ciddi farklılıkların” sürdüğünü kabul ederken, Başkan Joe Biden hala bir temerrüdün önlenebileceğine inandığını söyledi.

Biden, Japonya’nın Hiroşima kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, G7 liderlerinin toplantısına katılacağını söyledi. “Hala temerrüde düşmekten kaçınabileceğimize ve iyi bir şeyler yapabileceğimize inanıyorum.” söz konusu.

Cumhuriyetçiler, keskin harcama kesintileri üzerinde anlaşmaya varmadan federal hükümetin borçlanma limitindeki artışı onaylamayacaklarını söylediler.

Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre daha önce Hiroşima’da gazetecilere şunları söylemişti: “Taraflar arasında bu konularda gerçek … farklılıklar olmaya devam ediyor” söz konusu.

Görüşmelerin başındaki Cumhuriyetçi, Cuma günü ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Cumhuriyetçi Temsilci Garret Graves, Kongre Binası’nda Beyaz Saray yetkilileriyle yaptığı ikinci kısa görüşmenin ardından gazetecilere verdiği demeçte, “Nerede olduğumuz ve nerede olmamız gerektiği konusunda çok samimi bir görüşme yaptık.”

“Bu gece pazarlık yapılmadı”Graves, bir sonraki görüşmenin saatinin belirlenmediğini sözlerine ekledi.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Kevin McCarthy’nin, ABD hükümetinin bütçe açığı harcamalarının ve hızla artan borcunun “yörüngesini” değiştirmek için ilerleme kaydedilmesi gerektiğine ilişkin sözlerini yineledi.

McCarthy, “Bir yıldan daha kısa bir süre önce harcamamız gerekiyor,” dedi.

Görüşmeler, Biden’ın Japonya’da dünya güçleriyle görüşmesi öncesinde gerçekleşti.

İkinci bir Cumhuriyetçi müzakereci olan Temsilci Patrick McHenry, McCarthy’nin bu hafta sonu bir anlaşmaya varma hedefine ulaşıp ulaşamayacağından iki tarafın emin olmadığını ve bunun önümüzdeki günlerde onay için Kongre’ye sunulabileceğini söyledi.

Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı Steve Ricchetti gazetecilere konuşuyor “değerlendirme”ve toplantı odasından ayrıldı.

Cuma günü erken saatlerde yapılan bir toplantı, McCarthy’nin gazetecilere Beyaz Saray’dan Cumhuriyetçilerin taleplerine rastgele bir “eylem” olmadığını söylemesiyle aniden sona erdi.

ABD borsaları, müzakerelerin durduğu yönündeki haberlerin ardından haftayı düşüşle kapattı.

Cumhuriyetçiler, hükümetin daha önce milletvekilleri tarafından onaylanan harcama maliyetlerini ve vergi indirimlerini karşılamak için sistematik olarak ihtiyaç duyulan kendi borçlanma limitinde artış karşılığında keskin harcama kesintileri için bastırıyorlar.

Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’ni 222-213’lük bir farkla kontrol ederken, Biden’ın Demokratları Senato’da 51-49’luk bir çoğunluğa sahip ve bu da her iki meclisi de geçmeye yetecek kadar oy alacak bir anlaşmayla iğneyi geçmeyi zorlaştırıyor.

LEGARDE VE MOODY’NİN UYARISI

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, hafta içi uzlaşmasında durumun olumsuz olması halinde piyasaların tepki vereceği uyarısında bulundu. Avrupa Merkez Bankası Lideri Lagarde ‘ABD’nin başarısızlığı dünya için feci bir gelişme olur’açıklama yaptı.

ABD’YE AĞIR OLACAK VE TÜM DÜNYAYI ETKİLEYECEK

NihayetBiden, ‘Cumhuriyetçilerin ülkeyi temerrüde düşürür mü garanti veremem’ derken, ABD’de olası bir temerrüt senaryosunda 8 milyona yakın kişinin işsiz kalması, borsada sert düşüşler, sosyal kesintilerin yaşanması bekleniyor. faydalar ve kredi faizlerinde artış.

 

KAYNAK: AJANSLAR, HABERLER7

kaynarcaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu